Menu
Gildia Pióra na Patronite

WIELKI PIĄTEK

Dzisiaj przede wszystkim to Ukraina.
Jezusem ta ośmioletnia dziewczynka.
Wielokrotnie gwałcona przez kacapskich żołdaków.
Najpierw wyła z bólu.
Potem utraciła przytomność.
Nawet nie strzelili jej w tył głowy.
Wrzucili nieprzytomną na stos innych ciał.
Podpalili.

Zastanawiam się czy iść na Świętą Górę.
Iść w procesji drogi krzyżowej.
Kiedy pomyślę o niej, to uważam,
Że moja droga krzyżowa, to będzie
Profanacja jej męczarni i śmierci.
Będzie piknikiem.

297 748 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!