Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zima

Dzisiaj po raz pierwszy wokół pachnie zima
Choć ja w sercu wciąż Twój zapach trzymam
Twoje oczy ja dostrzegam w płatkach śniegu
I dotyki ciepłe w wiatru ostrym mgnieniu

Zima całkiem zamroczyła moją głowę
Myśli z Tobą wciąż pozbyć się nie mogę
Skrzy się lód na słońcu Twym uśmiechem
Słowa czułe mkną wśród drzew błogim echem

Tamto spojrzenie Twoich oczu błękitu
Raz na zawsze coś mi w duszy pomyliło
I niech mówią że Ty zły a ja naiwna
Każdą zimą najpiękniejsza z Tobą chwila

Idę lasem patrząc naprzód w zimy oczy
Czekam z bólem ciekawością czym zaskoczy
Toć i ona sto barw zbiera w jasnej bieli
Wszyscy ślepi gdyby tego nie widzieli

3420 wyświetleń
57 tekstów
2 obserwujących
  • Cris

    28 November 2016, 23:05

    bardzo ładny :)