Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rocznica Narodzin Znienawidzonego Króla

Dzisiaj mamy ten dzień ...
129 lat temu narodził się
Znienawidzony Król,
człowiek szlachetny i wielki,
do którego z lasu wychodziły sarenki
i ufając mu, jadły z jego ręki.

Król miał wizję szczęśliwej utopii
i co był w stanie dla ludzi zrobił,
lecz ktoś mu wygrać nie pozwolił
i obraz jego kłamstwami przerobił.

Znienawidzony Król,
zdemonizowany i oczerniony
opuścił głupców tłum
i resztę życia spełnił z dala od nich,
u boku swej o 23 lata młodszej żony.

Z okazji rocznicy narodzin Króla, dedykuję Mu drugą zwrotkę ...
http://www.youtube.com/watch?v=bzVv6h8xnOI

71 028 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!