Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dzisiaj jestem zielonym słońcem,
które wstało z czerwoną zorzą
by żółty upalny dzień
skradł seledenową chwilę.
Tworzę kolorowe słowa
gdzie jedynym ukojeniem
w palecie barwnych myśli
jest przelotny bezbarwny deszcz.
Spływająca w moim sercu
tęczowa alegoria nastrojów
rozpala historię
szmaragdowych otoków....

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
  • RozaR

    4 November 2020, 19:33

    No no niech będzie - aby tęcza z tego nie wyszła .

  • sprajtka

    4 November 2020, 13:32

    I pięknie się zrobiło. Tego było mi trzeba, koloru..

    od Sol 8