Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Rozłąka

Teksty z obrazami - Rozłąka - Leto
Rozłąka - Leto

Dzisiaj cię nie ma

Mam więcej miejsca
I mniej ruchu, hałasu
Tu, w pokoju
I w mojej głowie

Za oknem —
To inna sprawa

Autobus, karetka
Krzyk! Za daleko
By zrozumieć
I zbyt blisko
Aby zignorować

Wszystko dobrze u ciebie?
Pytam w mojej głowie
Mam dziś więcej miejsca
Na takie pytania

4913 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
  • onejka

    10 September 2020, 19:50

    Dla mnie to jakiś magiczny wiersz. Przeczytałam sześć razy... podmiot liryczny to ktoś o ciekawym wnętrzu. Bardzo mi się podoba wiersz 🤗

    od Monika M., brozyna, lontano
  • 10 September 2020, 18:28

    Urzekł mnie twój tekst, bardzo lubię taki styl

    od Leto