Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzisiaj byłam ładna
Smutkiem
Odgarnęłam z czoła
Zmęczone włosy
Zerwałam pajęczynę lat

Zdziwione oczy
Patrzyły na mnie
Ciepłem spokoju
Wzdychały sennie

Miękko jak kot
Prześlizgnęłam się
Przez nadzieję ciszą
Pachnącą jeszcze zmysłami
A już samotną

Teraz wiem
Nie będzie więcej
Nocy
Tańczących słowami
Spojrzeń
Z lampek wina sączonych
Marzeń

Ostatnim wspomnieniem
Zamknęłam stare drzwi
Do wczoraj
Będę jeszcze młoda

15 084 wyświetlenia
80 tekstów
22 obserwujących
  • finezja

    25 June 2011, 18:12

    Piękny komplement Ago:). Dziękuję.

  • finezja

    23 June 2011, 22:07

    Ale mi miło:). Dziękuję serdecznie i spokojnej nocy:)

  • Nika789

    23 June 2011, 22:05

    jeżeli początek tak urzeka, a cały wiersz wzrusza, to właśnie tj istota poezji - dotykać, dotykać, dotykać. +++

  • marka

    23 June 2011, 21:38

    Nostalgiczny, ale w pięknym stylu.
    Ma swój smak i posmak...

  • finezja

    23 June 2011, 20:27

    Dzięki:)

  • motylek96

    23 June 2011, 19:58

    Piękny,kobiecy i delikatny