Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wypalony

Dziś,gdy wyrazić uczucie próbuje
obok ...ptaków drobny obłok chóralnie woła
i drzewa tańczą poniżej poziomu
oddając im cześć niczym ja modlący się
na kolanach wśród anarchii gromu
lecz nie o nich pisać miałem..ehh
i już harmonia piękna wzgórza tego
które w myślach mi się błąka
i pustkę odświeżało
radości nie daje
ani powieki dotknięcie mojego słońca
w pisarski amok nie wtrąca
GRAFOMAN?- osiem liter charakter kształtuje
trudność słów - też zadanie sobie postawiłem
różdżka piórem się stała
a papierowy diament wypalonym..
i tym sposobem kolejny gniot skleiłem

; )

9954 wyświetlenia
169 tekstów
19 obserwujących
  • NeCrOtOn

    25 July 2011, 11:17

    Taki cel wiersza :)