Menu
Gildia Pióra na Patronite

DZISIAJ

Dziś część poranka
Zamieniłem na dłuższy sen
Żeby przyswoić
Jak poznaje się kochanka
Jedną z nowych wen
Więc teraz potrzebna
Mocna kawka
Jak staremu milicjantowi
Życiodajną była
Z kibolami ustawka
Wypiję więc polską typową
Po turecku siekierę
Jeszcze do niej buntem Armii
Swoje uszy duszy
Solidnie obdzielę
I takim pójdę do kwietnego
Majowego ogrodu
I mą radość z płatków cudowności
Bogu jako modlitwę zaniosę
Wiem że lubi takie PROSZĘ
Potem w mieście włosy
Fryzjer mi przystrzyże
I będę narodowcom
Jakby bliżej
Choć przecież chodzi tylko
Żeby minęły godziny rozstania
Z sensem miłości
Któremu imię
Hania

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    24 May 2018, 20:04

    Pisze się też od serca bez wysiłku :)

  • Naja

    24 May 2018, 18:33

    Ładne... Od serca. Prawdziwe. Takie, które się czuje od razu, bez wysiłku... :-)))