Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylko z Tobą.

Dziś chcę być z Tobą,
z Tobą chcę zasypiać,
z Tobą chcę się budzić,
z Tobą chcę oddychać.

Z Tobą patrzeć w gwiazdy,
w obłoki przejrzyste,
słyszeć Twoje serce,
gorące i czyste.

Na Twych ustach składać,
chcę marzeń mych trunki,
trzymać Cię za rękę,
dawać pocałunki.

Patrzeć w Twoje oczy,
widzieć tam w nich siebie,
czuć miłość w miłości,
myślą być jak w niebie.(...)

Róża pięknie kwitnie,
gdy jest podlewana,
uschnie, wiesz jak będzie,
gdy jest zaniedbana.

Dbaj o miłość proszę...
Miłość zaniedbana,
uschnie w swoim żalu,
gdy jest NIEKOCHANA.

M.S.

9244 wyświetlenia
92 teksty
26 obserwujących
  • NeCrOtOn

    23 November 2012, 09:08

    Talenciara ; )

  • misiek45

    21 October 2012, 22:10

    Piękny wiersz o miłości ,świetne rymy-pozdrawiam serdecznie;)