Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziś będę

Dziś będę lustrem, wczoraj kamieniem.
Dziś będę duchem, wczoraj historią.
Dziś jestem nikim, wczoraj byłem niczym.

Dziś nie boję się rozpicia.
Dziś nie boję się pamięci.
Dziś się tylko boję kogoś.

Dziś, bo nie jutro, zraniony zostanę.
Dziś, bo nie jutro, zakryty zostanę.
Dziś, bo nie jutro, zostanę złamany.

To ja - lustro, odbiję szczerze.
To ja - pokaz, przedstawię prawdę.
To ja - nikt, lecz będę zawsze.

6322 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!