Menu
Gildia Pióra na Patronite

..

Dziś zgasło dla mnie słońce
Ktoś szare barwy rzucił w świat
Demony samotności nawiedziły mnie
Otwieram oczy i bez sił ciało moje próbuje ruszyć
Kulawo wstaję i idę wciąż się zatracając.
Umilkł dzień i umilkły słowa.
Nawet ptaki już nie świergoczą
Fałszywy głos prowadzi mnie dając
złudzenie, że jednak nie jest źle.
Bez wiary i miłości już w przestrzeni lat
biegnę z różańcem w ręce, by Bóg wskazał mi moje miejsce .

1788 wyświetleń
21 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!