Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nowy rok, nowe postanowienia"

Dziś wigilia, dzień świąteczny,
przyznajcie się szybciutko,
kto był w tym roku grzeczny.
Bo co to są za święta?
Gdy nikt o tobie nie pamięta?
Z roku na rok,
narasta w nas nadzieja,
że z każdym nowym rokiem,
wszystko się tu pozmienia.
Że w końcu życie będzie lepsze,
zaczniemy wszystko od początku,
każdy dobry człowiek,
i to bez żadnego wyjątku.
Nowy rok, nowe postanowienia,
rób wszystko tak, aby w nowym,
nie było już cierpienia.
Idź do przodu kroczek w krok,
świętuj z nami cały rok!

2942 wyświetlenia
25 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!