Menu
Gildia Pióra na Patronite

/osobisty/

dziś wiem, że
chciałeś nauczyć mnie kochać
ale zbyt szybko odszedłeś z tego świata

od tamtego dnia
nie znam już ciepłych słów
ciepłych rąk
i ciepłego serca

otacza mnie chłód i ciemność
i nie mam już do kogo wracać

kiedyś uniosłeś moją wiarę na skrzydłach
ale ja skrzydeł nie mam
i już nikt nie nauczy mnie latać

dziadkowi

13 822 wyświetlenia
144 teksty
14 obserwujących
  • PainWithoutLove

    9 March 2016, 13:34

    dziękuję :)
    miłego dnia!

  • Malusia_035

    8 March 2016, 19:40

    Piękny i wzruszający wiersz

    Pozdrawiam :)

  • PainWithoutLove

    8 March 2016, 11:12

    Adnachiel, pięknie to napisałeś :)
    dziękuję Ci za to :)
    właśnie takich słów potrzebowałam :)

  • Adnachiel

    7 March 2016, 12:27

    Piękne wyznanie.
    Prawdziwą sztuką jest latać bez skrzydeł.
    I myślę, że niektórzy ludzie właśnie tego nas uczą, odchodząc.
    Pozdrawiam Cię serdecznie.

  • PainWithoutLove

    5 March 2016, 18:50

    Cris, onejka, Alfa Centauri -
    Pięknie dziękuję Wam za zatrzymanie się i opinie :)
    Miłego wieczoru!

  • Alfa Centauri

    4 March 2016, 20:13

    Ale zapach i miękka czułość tamtych skrzydeł zawsze będzie Cię strzec i otaczać. Dawno się tak nie wzruszyłam. Ostatnie wersy...

  • onejka

    4 March 2016, 20:09

    Myślę, że jednak nauczył, otwórz oczy, pewnie się uśmiecha :)

  • Cris

    4 March 2016, 19:59

    Wzruszająco piękny.
    Pozdrawiam na dobry wieczór.
    :)