Menu
Gildia Pióra na Patronite

~ Oczy Nocy ~

Dziś w oczy nocy spojrzałam
Głębokie i pełne gwiazd
Gitarę w dłonie swe wzięłam
By dla niej marzenia swe grać

Po długich cienkich strunach
W ciemności płynie melodia ma
I niczym księżycowa łuna
Rozświetla mrok co w duszy trwa

Cicha noc jak liście szeleści
I szepcze słowa tajemne
A Księżyc każdą nutkę pieści
Niczym dłonie kochane

Serce bije jak oszlałe
Tęsknota we śnie tonie
Oczy nocy tajemnicą owiane
Porankiem rosa pochłonie

Ucichły struny zorzy dotykiem
W oddechu wciąż wzmaga się nokturn
A muzyk nocy cichym szelestem
Szykuje swe skrzydła do lotu

27 423 wyświetlenia
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    19 July 2012, 22:34

    Dziękuję Mario i Agnieszko.;

  • miramija

    19 July 2012, 22:28

    Śliczny wiersz...

  • misiek45

    19 July 2012, 18:08

    Trudno zgadnac czy wiersz jest dla melodii czy melodia dla wiersza,pięknie-pozdrawiam

  • aloya

    19 July 2012, 13:01

    Dziękuję Gerardzie. Gitara jest najlepszą przyjaciółką zna wszystkie smutki i radości.Ja tak uważam poniważ kocham gitarę i jej struny.;

  • Seneka 18

    19 July 2012, 12:55

    Gitara...hmmm bywa niekiedy najlepszą przyjaciółką...
    Kiedyś, gdy byłem sam wyciągałem gitarę i grałem sobie...jakoś tak było lżej na duszy...pies tak fajnie kiwał głową :).
    Ładny Twój wiersz...