Menu
Gildia Pióra na Patronite

Resolutions 2022

Dziś stare się kończy i nowe zaczyna,
czas przestać na wietrze być trzciną ...
przestawać, przysięgać i znowu zaczynać ...
zbyt wiele już razy tak było.

I czas też już przestać na wszystko się godzić,
na siebie brać ciągle zbyt wiele
dla chamów, co tyle ich w Tobie obchodzi
byś tyrał dlań również w niedzielę.

Umiaru też nabrać czas przyszedł najwyższy,
zajawić się jednym a dobrze ...
miast zbierać od groma płyt bezużytecznych,
co w końcu witają się z koszem.

I czas też dorosnąć i trochę spoważnieć
i o ich złych bredniach zapomnieć,
by w końcu się poczuć kimś silnym i ważnym
i resztki wymazać złych wspomnień.

Te postanowienia dziś sobie wyznaczam
i z głowy wybijam głupoty
bym rok nadchodzący najlepiej mógł zacząć
i środek odnaleźć mógł złoty.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
  • kukaczka

    28 December 2021, 19:35

    ..powodzenia, w spełnianiu każdego postanowienia/życzenia 👍