Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czarownica

Dziś spalono czarownicę
I trafiła wprost do piekła
Diabeł od niej wziął cyrograf
Który kiedyś mu przyrzekła

Całe życie się starała
By wykonac go sumiennie
Zło czyniła,czarowała
Poruszyła niebo,ziemię

Zła, okrutna niczym omen
Obmyślała swoje czary
Piekło będzie dla niej domem
Gdzie demony i maszkary

Była zła do szpiku kości
Ciągle snuła jakieś spiski
Miała w sobie tyle złości
A w swych oczach groźne błyski

Zaprzedała diabłu duszę
dzisiaj po niej nikt nie płacze
Ja napisac o niej muszę
Za nim sama duszę stracę?

109 592 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 25 December 2012, 23:30

    Piękny wiersz:)

    Pozdrawiam miluśko:*

  • agniecha1383

    29 April 2012, 10:49

    Fajny...czytając mogłam sobie Ją wyobrazić:)

  • miramija

    29 April 2012, 10:06

    Bardzo fajna historia, zgrabnie ujęta w strofy, ode mnie PLUS :)