Menu
Gildia Pióra na Patronite

to musi być to miejsce

dziś puszczam cię wolno
choć tak wiele nas przy sobie trzymało
jakby nas ktoś związał pępowiną
jeszcze przed urodzeniem
czasem życie samo ucina coś
co było dla nas tlenem
byśmy nauczyli się samodzielnie oddychać

i mimo że rozbiliśmy się na dwie części
w tej rzeczywistości bańce
wciąż w momentach gdy najbardziej jestem sobą
czuję ciebie we mnie
jakbyś był tam w moim sercu
duszy
świadomości
od zawsze

jakbyś od zawsze był i czekał na mnie
tam
w tym miejscu
w którym byliśmy przed urodzeniem

13 499 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
  • GONYA

    8 December 2022, 02:20

    Nie wiedziałam kiedyś, że taki proces będę przechodziła, prawdziwy, wznoszący, transformujący, dziękuję, też tak czuję, pozdrawiam serdecznie

    • envie.

      2 March 2023, 08:46

      Cieszę się, że czujemy tak samo. Proces bolesny, zarazem piękny, a wszystko dla wyższego dobra. Pozdrawiam serdecznie

      od GONYA
  • Victoriaa

    13 October 2022, 19:57

    Czy ktoś z kim dane nam być połączonym więzią tajemnicy, miłości, zrozumienia, czy taki ktoś może faktycznie zniknąć?