Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień Matki w niebie

Dziś proszę Cię Panie serdecznie
i czynię to nie tylko od siebie:
- Przytul najmocniej, najczulej do serca
wszystkie Mateńki w niebie.

Zabierz je do niebiańskich ogrodów,
poprowadź jasną, kwiecistą drogą,
niech radują się tam, wśród świętych,
z Mamą nas wszystkich i z Tobą.

Od nas, proszę, przekaż te słowa,
które brzmią od zawsze tak samo,
niech popłyną do każdej z osobna:
- Dziękuję, że jestem! Kocham Cię, Mamo!

56 929 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących