Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziś pójdę ku zapomnieniu
Zostawię wszystko za sobą
Bo choć jesteś daleko
Czuję Ciebie wciąż obok

Istniejesz w mej pamięci
I ściskasz samotnie bijące serce
Rdza osiadła na nim
Choć stara, to już wiecznie

Podepczę trawnik zielony szczęściem
Na którym zrywałam koniczyny
Bo ciągle widzę na nim
Tamtejsze radosne miny

Ostatnio jakoś wypłowiałam
Czuję się żyjąca nieprzytomnie
Te iskry tęsknoty i przeszłości
Palą przebłyskami wspomnień

Będę mknąć przed siebie kulawo
Zapominając z każdym krokiem
Rozterki, Smutki, Troski
Uciekać będę przed zmrokiem

11 222 wyświetlenia
519 tekstów
5 obserwujących
  • Nikaaaa

    21 March 2015, 23:18

    bardzo ładne ;)

  • krysta

    21 March 2015, 18:21

    tęsknotą ładnie zapisany wiersz...
    pozdrawiam :)