Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Tak jak Ty mnie.

Dziś poczułem się
Tak jak ptak
Podczas pierwszego lotu
Na skrzydłach miłości

Mam lekkie serce i dłoń
Słowa same kładą się na papier
Wychodzą zza płomienia świecy
Zerkają zza ramki ze zdjęciem
Na którym uśmiechasz się

Lubię Cię
O siódmej rano
Gdy budzisz się nieuczesana
I z kaprysem na twarzy
Otwierasz oczy
W pierwszych płomieniach słońca

Lubię Cię
Gdy wracasz zmęczona po pracy
I szukasz wsparcia na mym ramieniu
Zamieniając przyspieszony oddech
W spokojne bicie serca

Lubię…
Gdy zasypiasz pierwsza
Komponując się ze mną
Niczym najpiękniejsza muzyka

I nawet, jeśli nocami
Zabierasz mi naszą kołdrę
Nic nie mówię
Choć marznę nie raz
I nie dwa

Lubię Cię
Taką jaką jesteś
Bez zbędnych niedomówień
I skrytych niedopowiedzeń

Lubię Cię
Tak jak Ty mnie
A może i bardziej

Wiesz?

http://www.youtube.com/watch?v=MwpMEbgC7DA

Pannie Ko;)

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • 21 February 2014, 06:01

    eee tam ładne to

  • Janya

    13 February 2014, 21:51

    Bardzo ładny wiersz;)
    pozdrawiam;)

  • zugimihau

    28 January 2014, 13:46

    życie..;) dzięki!:)

  • krysta

    28 January 2014, 13:20

    bardzo ładny wiersz...pozdrawiam

  • Błyskawica

    28 January 2014, 05:54

    Piękny wiersz. Przed szóstą też ;)