Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasza wola wirusa pokona

Dziś na świecie drogie Dzieci
Dobrze wiecie co się stało
Teraz bajkę wam opowiem
o tym całym zamieszaniu.
Czas nam płyną tak beztrosko
w przedszkolu wesoło
w domu bosko
lecz dnia pewnego
zaraza nastała
Straszny wirus
on chce naszego ciała.
Ręce myjemy, maseczki szyjemy
Nic to nie daje Wirus zostaje .
Co my zrobimy ?
Wiem w domu posiedzimy .
Trochę się ponudzimy
i mamę pomeczymy.
Mama ,Tata ,siostra ,brat
Dzisiaj to mój cały świat
za przedszkolem tęsknimy
Lecz tu powrócimy.
Przyjaciół znów zobaczymy
Bo nasza silna Wola
napewno wirusa pokona !

81 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!