Menu
Gildia Pióra na Patronite

11 listopad

Dziś 11 listopada,
Święto niepodległości.
Gdy ponad sto lat,
Byliśmy pod niewolą zaborcy.

Lecz w końcu pękły,
Kajdany niewoli.
Odzyskaliśmy świadomość,
I zdołaliśmy nasze państwo obronić.

Więc „ Marsz, marsz, Dąbrowski….”
Niech Polska cała zaśpiewa,
A chórem niech będą ptaki,
Oraz szumiące w borach drzewa.

17 023 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • agniecha1383

    11 November 2012, 12:59

    bardzo bardzo ładnie:)pozdrawiam:)

  • Gandziorka

    11 November 2012, 11:46

    pięknie napisane..

  • misiek45

    11 November 2012, 10:52

    Piękny wiersz Kamilu,o tak ważnym dniu powinniśmy pamiętac- pozdrawiam serdecznie;)