Menu
Gildia Pióra na Patronite

samotność iluzja nabyta

dziś będę sam
tu czyli blisko
w mojej ciszy
upaćkanej chmurami
wiejską drogą
tnącym wiatrem

odcięty od sieci
kciuków w górę dół
serduszek
roześmianych mordek

i tylko ten lęk
codzienny w ciało zanurzony
mrożący
gdzie każda kra zabija myśli
kaleczy

dziś będę sam
jak wojownik poczęty
w złotej ciszy
pierwsze lodołamacze
dotykają dłon

26 901 wyświetleń
311 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!