Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Dzikim dziecięciem nazwij mnie
I skrzydeł kolor moich nocą
Niech lęka się nas nawet śmierć
A dzień niech drży przed naszą mocą!

I w śmiechu opętanym, w flamenco piekielnym
Roztaczam swe szaleństwo nad widnokrąg nieba
I niczym hen w krainach, dolinach promiennych
Znajdziemy w fantazji wszystko, co nam trzeba

Jak lotem jaskółczym na zapowiedź zimy...
I słońca odejściem, noc nam witającym
Myśmy są tułacze, co fantazję czcimy
Z księżycowym blaskiem i świtem wstającym

To my byśmy w lasach życie przetańczyli
To my byśmy pod gwiazd operetką płacząc
Hen, w jaskiń ciemność... MAGIĘ byśmy przeżyli...
Skrzydła rozwijając, w innych światach walcząc

Hej, zapłoń ognisko, niczym Celtów czary
Pochowane w pieśniach na kartach historii
Niestraszne demony, niestraszne koszmary!
Co upadną, spłoną... w świetle naszej glorii

Dalej, dalej, jak jeździec na smoku
Pędźmy dziś przed siebie, wiatrem ucieszeni!
Lećmy poza świat, w tanecznym amoku
Nade każde światło, nad krainę cieni...

Ujmując dłoń moją, chcesz kontrakt podpisać
W jasnych barwach mroku malowany piosnką
Nie przeszkodzi nam nawet aniołów tysiąc
Kiedy burza marzeń dla nas będzie wiosną

13 977 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    23 March 2013, 04:46

    Ale można znaleźć równie piękną i bystrą.

  • Eliveva

    22 March 2013, 23:12

    To może być smutny powrót.. Nic już nie będzie takie samo..
    Nie da się wejść dwa razy do tej samej rzeki..

  • Archangel_Marco

    22 March 2013, 14:14

    Ale można do nich wrócić.
    To jak wrócić do siebie samego.

  • Eliveva

    19 March 2013, 23:46

    ...albo będzie musiał przestać.. :(

  • Gaia

    19 March 2013, 21:53

    Marzenia są cudem niczym tęcza, nieuchwytne jak blask i drżenie powietrza
    siłą nikt ich nie odbierze nikomu, chyba że ten co marzy, już nie zechce...
    :)

  • Archangel_Marco

    19 March 2013, 21:47

    Ładne to określenie, Beato. ^^ Bo i klimat i styl są wszystkim.

    A jeśli ktoś rozkaże im nas powstrzymać, w naszej potędze?

  • Gaia

    19 March 2013, 21:13

    Lubię ten Twój klimat legend i baśni z ciemnych kniei.
    Lecz nie wiem czemu anioły mają w marzeniach szkodzić
    :)