Menu
Gildia Pióra na Patronite

był z nią myślami

Dziewczyno skąpana w słońcu
Chowasz się po kątach mojej wyobraźni
Tysiące godzin wzrok studiował Twe oblicze
Godziny rodziły dni, dni lata
Twoja twarz, dłonie
Usta…

Ile bym dał by przytulić Cię do piersi
Schować głęboko do serca
Na klucz zamknąć pośpiesznie
Czuć oddech na policzku nocą.
Nieświadomie, we śnie, otulać Cię
Sobą…

Wyjść z siebie, stanąć obok
Bliżej Ciebie
Zszyć kieszenie u spodni
Wypełnić szczęściem, uśmiechem.

Z naszej mąki upiec chleb
Pachnący, syty..
By nigdy nie brakowało
By nigdy nas nie było mało

Ile bym dał..

21.11.2011

W zamyśleniu
Dzięki Voyage

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Archangel_Marco

    23 November 2011, 16:46

    Liczę, że autor będzie często tu swe teksty zamieszczał. Widać nie tylko mnie się podoba.

  • Nutricia

    22 November 2011, 19:58

    :)

    No! to skora jestem przeczytać, aż bardzo skora.

  • zugimihau

    22 November 2011, 16:03

    z dziecinką coś wymyśle, może jak się bardziej ściemni..;)

  • Nutricia

    22 November 2011, 15:55

    Pisz Pisz!

    :)

    Powaliłeś mnie tą "dziewczynką skąpaną w słońcu"

    Dziecinko-też mogloby być i byłoby dobrze :)

    Ale to moje skromne zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać.

  • zugimihau

    22 November 2011, 15:53

    nie słucham szczerze, nie znam się:) ja tylko pisze...:)

  • Nutricia

    22 November 2011, 15:52

    Nadaje się na tekst piosenki Depeche Mode.

    Świetny!

  • zugimihau

    21 November 2011, 23:41

    moze nie jestem typowym facetem:) dzieki,zawstydzilem sie:)

  • Tosiek16

    21 November 2011, 20:01

    Jaki romantyczny;) Dziękuję Ci, że wyprowadziłeś mnie z błędnego myślenia, że faceci (przynajmniej w tych czasach) nie umieją tak pisać ;))

  • Elizabetta

    21 November 2011, 17:15

    Uroczy wiersz, dużo w nim uczucia:)

  • zugimihau

    21 November 2011, 17:13

    miło,dziękuję;)