Menu
Gildia Pióra na Patronite

rozłąki smak

Dziewczyna pirata
myślami odpływa daleko
tęskni do swojego chłopaka,
nieraz łzy palą pod powieką.

Morze jest zazdrosne
i siły wystawia na próbę.
Chciałby pirat wrócić na wiosnę,
ale musi przejść sztorm i burzę.

Do portu powróci
i przytuli dziewczynę pirat.
Choć znów na włóczęgę wyruszy,
teraz w ramionach ma cały świat.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!