Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

dziewczyna
na łące kwiaty zbierała

zapach wzruszenia
wokół wiatr roznosił
tulił
zmysłową kruchość istnienia
dotykał i pieścił rąbek
- sukienki

39 583 wyświetlenia
253 teksty
27 obserwujących
  • Es van Guard

    25 January 2023, 09:01

    niezmierzone są pragnienia
    ślady snów
    o jak bardzo wiatrem
    chciał być chłopak
    tuląc wieczorem marzenie
    i z nim świt witając
    jak bardzo sukienką chciał być wiatr
    satynowe obłoki przeganiając po niebie

    ....

    Marylko, uruchamiasz wyobraźnię. 🌹
    Pozdrawiam

    • Maryla S.

      25 January 2023, 12:58

      Sławku, bardzo liryczny Twój wiersz... dziękuję. Pochwalam również kierunek lotu Twojej wyobraźni. Pozdrawiam 😊