Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Dziesiątki blizn szpecących serce,
milczące usta z wyrazu zamknięte,
przymknięte palce umykające chwili,
bezbarwny uśmiech zapadający się w udręce.

Tysiące masek chroniących wnętrze,
zwierciadlane oczy puste w połowie,
wspomnienia niewypowiedzianych słów,
łzy odbijające się po drugiej stronie lustra.

Pozorne szczęście, które nigdy nie nadejdzie,
pod osłoną bólu pojawia się w ciemności,
zabierając życie, które prosi się o śmierć.

Cierpienie nosi swój krzyż niewidoczny…
… w ułudzie uśmiechu.

147 705 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • 13 November 2019, 01:06

    Smutasisz...
    Jest lek na rany, blizny i takie tam... zmarszczki życiowe...
    Goozik, to nie czas. ;)
    Dobranoc. :))