Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie ta sama ja

dzień za oknem deszczowy
ja bledsza o jeden pusty świt
rozliczam się z ciszy
z dnia wczorajszego pod powieką

to już nie ta sama ja…

walcząc z drżeniem na brzegu ust
językiem przekraczam granice
przeczesuję cię palcami
między później a nigdy

i rozbieram się
jeszcze bardziej z siebie

i naga czekam…

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Julka 10

    5 January 2012, 23:22

    Czy można bardziej, delikatniej, subtelniej wyrazić miłość, uczucia, pragnienie...siebie?
    Każdy chciałby być tak pięknie...kochanym kiedy...

    "walcząc z drżeniem na brzegu ust .." czekamy.

    Mijamy się w codzienności " siebie" czy warto?. Obyśmy nigdy takiej chwili w zabieganiu, zapracowaniu nie przegapili...Jutro na wszystko może być... za późno. Życie nie znosi...próżni...więc pustkę musi wypełnić..ktoś inny :):)

  • Leid3210

    5 January 2012, 12:36

    subtelnie

    i dotyka