Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień się kończy [..]

Dzień się kończy, zapada zmrok.
Świat pokrywa się czarnym płaszczem rozgwieżdżonego nieba.
Wśród miliona gwiazd taka samotna.
Na trawie krople rosy, na twarzy krople łez.
Bo ktoś coś we mnie zbudował,
A teraz tak po prostu to burzy.
Może to tylko sen, który kreuje moja wyobraźnia,
A może to prawda, której się boję.
Tak nagle się pojawiłeś,
I tak nagle znikasz.
Bądź blisko, choć przez chwilę,
Bym mogła poczuć ciepło Twoich ust,
I słyszeć Twój słodki głos.
Widzieć promienny uśmiech,
I czuć bicie Twojego serca.
Przeżyć choć jedna krótką chwilkę,
I być blisko Ciebie.
Głos zadrży, serce zabije mocniej.
A na twarzy zagości uśmiech.

861 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!