Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutna szarość

Dzień pochmurny, byle jaki.
Jak radować się w dzień taki?
Nic nie cieszy i nie bawi.
Szarość wszędzie wciąż się pławi.

Niebo chmurą zaciągnięte.
Słońce szczelnie jest zamknięte.
Bez promieni tych radosnych.
Uśmiech nie chce wszędzie gościć.

Słońce nie dręcz nas szarością.
Daj się wygrzać naszym kościom.
Nie daj prosić się schowane.
Wyjdź z zasłony roześmiane.

5209 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • marka

    5 January 2012, 09:14

    Fajnie zrymowany.
    A szarość tez ma swój smak, choć wszyscy wolą słoneczną pogodę, to warto popatrzeć na zamglony krajobraz.
    Pozdrawiam.