Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proza i (z) My

Dzień jak światło w butelce
sączy się między palcami
kapią na stół bez powodu
nietknięte ustami chwile

Potrącam nieopatrznie spojrzeniem
nieobecną jak my filiżankę

Czas więdnie między nami w powietrzu
a ja kaleczę znów myśli
o twoje śnieżnobiałe koszule

137 841 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Papillondenuit

    24 January 2012, 11:38

    gdzieś pomiędzy liryką a prozą
    zawieszone są Twoje wiersze
    niczym mosty łączące noce z dniem

    miłego dnia Magdo:)

  • 5 December 2011, 14:13

    Piękne...
    ... i tytuł...
    czasem małe spięcie iskrę wątłą
    urodzi
    zbudzi z letargu płomienie
    a w osmolonych koszulach
    zaskoczone oczy uśmiechnie

    Pozdrawiam :)

  • marka

    4 December 2011, 18:09

    Bardzo nastrojowo.