Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień dobry

Dzień dobry dla piękna, co go oczy nie wiedzą,
Warg, co rozbrzmiewają niczym śpiew ptaków,
Oczu, co świecą jak gwiazdy na niebie,
I uśmiechu, co rozpromienia cały świat.

Dzień dobry dla piękna, co skryte w duszy tkwi,
Jak cenny klejnot w głębi ziemi ukryty,
Dla kobiet, które są kwiatami w ogrodzie,
I dla tych, których piękno przemija w mgnieniu oka.

Dzień dobry dla tych, którzy widzą piękno
Nie tylko w kształcie, ale także w duszy,
Dla tych, którzy cenią piękno, które trwa,
I dla tych, którzy wiedzą, że piękno jest w nas.

Dzień dobry dla ciebie, piękna kobieto,
Niech Twoje piękno rozświetla cały świat,
Niech Twoje oczy świecą jak gwiazdy na niebie,
I niech Twój uśmiech rozpromienia każdy dzień.

31 095 wyświetleń
640 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!