Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

o sobie dla siebie

dzień ci niosę dobry człowieku
zagubiony w zgiełku myśli
obrazów i miarek
za snu krawędzią
przepaść
znów
patrzy na ręce

jeszcze można by zostać
jeszcze naprawiać zdrowieć
biel flag zafarbować
w sensu połowie
oczy
zawiesić
naprędce

i w wierszach prostych
szarością pisać

więcej niż ty nie mam
więcej niż ty nie chcę

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • onejka

    12 January 2023, 20:25

    A ja więcej nie chcę, niż czytać takie wiersze !

    • luterin

      13 January 2023, 16:46

      Jak mi dobrze wiedzieć, że chcesz.

      od onejka