Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzy lata później...

Dzieli nas rzeka-
Zimna woda
I kolejna wiosna,
Co roztapia kry,
Moją ostatnią nadzieję
na drugi brzeg.

Kiwnąwszy palcem
Zbudowałeś most,
Który jednak nie wytrzymał
Zbędnego balastu-
Gdy wchodząc
zabrałam ze sobą
walizkę wad
i stanowczo za dużo czasu,
który upłynął,
odkąd jestem na świecie.

4490 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!