Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Powiedz mi"

Dziękuję Ci za słowa „Kocham Cię”,
Za nadziei iskrę w moim sercu,
I jej coraz większy płomień z każdym dniem.

Dziękuję Ci za to, że znalazłaś dla mnie czas,
I za to, że mogłem wtedy być przy Tobie,
I za wszystko co zawsze łączyło nas…

Dziękuję Ci za uśmiech, pełne miłości spojrzenie,
Za słowa pełne uczuć,
Za to, że byłaś moim marzeniem.

Dziękuję Ci też za wszelkie starania,
Że choć nigdy nie byłem Twoim ideałem,
Powiedziałaś „kocham” i nie zmieniłaś zdania.

Dziękuję, że złapałaś mnie za dłoń,
I zaprowadziłaś tam gdzie szczęście,
Gdzie miłości woń.

Dziękuję Ci za tą miłość całą.
Tą prawdziwą – w duszy,
I tą okazaną.

Ale powiedz mi…

Co, gdy naglę przestane chodzić?
Gdzie wtedy mnie zaprowadzisz?
Co zrobisz?

A gdy stracę słuch i wzrok?
W jaki sposób okażesz mi swą „miłość”,
Gdy otaczać będzie mnie tylko cisza i mrok?

Teraz udaj, że tak jest…

Nie usłyszę, nie zobaczę już niczego,
Okaż mi swą miłość – cierpliwość,
Ratuj od złego.

Spraw bym w sercu miał Twój uśmiech,
Zanim życie moje uśnie,
Spraw bym w miłość Twoją wierzył,
Z Tobą w głowie życie przeżył…

6529 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!