Menu
Gildia Pióra na Patronite

ODA DO LOSU

Dziękuję przenajcudowniejszy losie
Że podarowałeś ludzkości ziemi i wielkiemu zdziwieniu
Przypadek i nazwałeś go fyrfle

Cieszę się że jestem tobie bardzo bardzo Ananke
Tak bardzo bardzo bardzo jak bardzo wysoko
Umieściłeś i moim imieniem nazwałeś księżyc Jowisza

Wysławiam cię losie
I ofiaruję tobie te czołem bijące strofy
W membrany uniesienia

Wielbię wielbię cię radości i rozkoszy pucharami
Opojem jestem w tym wielbieniu ciebie
O najsłodszy

Dziękuję Ci za słoneczne tylko dni
Dziękuję za świetliste tylko noce
Że nie ma snu tylko orgia hedonizmu
I tak jaskrawym jesteś
Jak tylko bajkowym jest w swoich zorzach świt
Kobieta jesteś tak tak tak kobieta
Najbardziej przede wszystkim
Kobieta jesteś

Ofiaruję ci tę radość i rozkosz
I tą świadomość nad świadomości
Składam ci mocniej serdeczniej dziękczynienia strofy
Niż kiedykolwiek ktokolwiek czymkolwiek składał ofiary
Sprawcy wszechrzeczy -Ra

Wierzę romantycznie,
A jednocześnie bogactwem paradoksu
Zdecydowanych wyrafinowanych konkretów
Żeś we mnie zawarł nieskończoność obfitości
Wszelkiego niewyobrażalnego bardziej szczęścia
Niż to które zawarło się w tamtej balladzie romantycznej
W szaleństwie Kon-tiki uczynionym przez
Guliwera młodości mojej Thora Heyerdahla

Godzę się i nie buntuje się przeciw tobie
W spokoju ducha przyjmuje ciebie i przyjmę w tym dniu
Który też mi przyjdzie przeżyć z tobą
Wtedy z serdecznego serca twojego
Imionom twoim i moim nadasz jedno
Śmierć

Może śmierć to nie jest koniec naszej wspólnej drogi
Może śmierć to jest to na wieki wieków

Może jednak nic a ty
W kim innym zamieszkasz i stworzycie
Jeszcze piękniejszą miłość choć wątpię
Aby ktokolwiek z kimkolwiek kiedykolwiek tak jak ja i ...

W każdym razie jeśli będziesz beze mnie
Życzę ci byś bajkowym nadal był
Czyli sobą

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!