Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzięki Tobie

Dziękuję Ci Panie
za śmiech którym
rozsiewam uśmiechy
za śpiew
którym wyciskam łzy
i za spojrzenie
na dobro
i zło
i wszystko pomiędzy

i za każdą
rzymską stokrotkę od małej włoszki
i za to że urosła mi w donicy cytrynka
i za wszystkie zachody
zamykające różne dni

bo wiesz, tu bywa różnie
czasem niewiele
potrafi tak wiele
a czasem wszystko
nie umie nic
i choć to pokręcone
to dziękuję za całość
a przede wszystkim za to że dzięki Tobie
śmierć nadała życiu
piękno

10 098 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!