Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziękuję Ci Boże

Dziękuję Ci Boże za wóz duży i mały,
za gwiazdę, która olśniła moje ciche życie.
Dziękuję Ci również za drogę mleczną,
i moją tą powikłaną, ukrytą.

Dziękuję Ci Boże za rodzaj ludzki,
który ma tyle wad co i zalet.
Za uśmiech przechodniów, znajomych nieznanych,
i za komputer dzięki któremu widzę twarze.

I za pierwiosnki jeszcze dziękuję.
Za kwiaty polne, róże, maki.
Za psy, koty, króle, rybki, ptaki.
I jeszcze raz za homo sapiens.

37 443 wyświetlenia
613 tekstów
13 obserwujących
  • Cris

    11 July 2016, 17:34

    bardzo ładny...
    :)

  • Emilia Szumiło

    10 July 2016, 02:05

    dziękuję :)

  • Naja

    10 July 2016, 00:22

    Bardzo ładne wyznanie :-)))