Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nietypowa

Dziejesz się we mnie...

włosami zbyt długimi
...na jedną pustą garść
melancholią w uśmiechu
...pełnym czereśni które tak lubisz
dreszczem nagości sprzed lustra
...od której pomalowania (nie)uciekam
bólem skóry gęsiej
...pachnącej oliwką
oddechem krótkim przyspieszonym
…tuż przed krzykiem

I oczami...
Tym bezkresem błyszczącej zieleni
w której lubię widzieć siebie
kiedy to ty - mnie pochłaniasz

Ale musisz wiedzieć że...
Najbardziej z tego wszystkiego
dziejesz się we mnie
czysta i niewinna

marzec 2015

28 083 wyświetlenia
253 teksty
34 obserwujących
  • Deszcz

    5 March 2015, 00:35

    przyjemność po naszej stronie- dobry wiersz!
    pozdrawiam.

  • Odys syn Laertesa

    4 March 2015, 23:31

    Dziękuję Paniom... Pozdrawiam

  • Deszcz

    3 March 2015, 21:55

    Trafia do mnie! Piękny.

  • onejka

    3 March 2015, 20:47

    qurcze i długie włosy mam i lubię czereśnie i zerkające lustro też bywało, oliwka...tylko cholercia oczy mam nie zielone, no niech to ! ;p;p
    Super wiersz ! :)

  • 3 March 2015, 19:53

    dziejesz się we mnie .... piękne :)

  • Odys syn Laertesa

    3 March 2015, 15:54

    ciepełka nicolo... wywoływać uśmiech wolę zdecydowanie :)

  • nicola-57

    3 March 2015, 15:48

    przeczytałam i od czytania pierwszego "kopiec mrówek" na plecach"
    bdb wiersz, zostań z radością wszelką :)