Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wypluta dziecięca naiwność

Dziecięcą wrażliwość
zgubili już dawno

Czy miłość boża tu sięga
- ? -
Na tą ulicę Garncarską
gdzie bezrobotni pijacy
w welonach dymu
palą skręty
zebrane z ulicy

Tu gdzie jest
sracz w piwnicy
lub na korytarzu
farba odpada z sufitu
wielkimi plastrami
na gumoleum

A może oni
miłości nie mogą
podnieść z ziemi i uchwycić
się szaty
widać że stracili chęci
żyjąc w ciągłym marazmie...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    19 February 2021, 21:59

    Są alkoholikami - to już nie całkiem ludzie .