Menu
Gildia Pióra na Patronite

Będę tobą

Dzieciąteczko w żłobie
leży przy swej koronie.
Korona była z cierni
i wkrótce się umieści
ją na twoją główkę
byś był naszym królem

Osądzą cię grzesznicy
posądzą o bluźnierstwo
wyprowadzą z miasta
i ukrzyżują gdy ci będzie ciężko.
Nie bój się swej śmierci
i tak Bóg cię wskrzesi.

W następnym życiu
byś nauczał nas co dzieli
byś przezwyciężył słabości ludzkie
i byś w niebo wstąpił wkrótce.
Nauczaj nas wszystkich
nauczaj co potrafisz.

Chcemy być przy tobie Jezu
nawet bez obietnicy zapłaty
Bóg cię stworzył, umiłował
tak by ludzi zmotywować.
Zło i nieczyste myśli
powodują gęsią skórkę.

Gdy ktoś padnie na kolana
swojego Mesjasza spotkać musi.
Jeden błąd do piekła wtrąca
kolejny zupełnie nadzieje odtrąca.
Bądź mym światłem w noc niepewną
bym zbawienia doznał piętno.

Jezu ma miłości kocham cię
do utraty przytomności
i nie odejdę od ciebie
nawet za trzydzieści srebrników
za każdy dzień
bez twojej obecności.

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!