Menu
Gildia Pióra na Patronite

Starość fastfooda

Teksty z obrazami - Starość fastfooda - exsilentio
Starość fastfooda - exsilentio

Dzieciaki! Dzieeciaaakiii!!!.. Dzieciństwo.
Podwórko, ogromna planeta,
Kosmos cały przesiewa jak przetak.
Wszystko było nieskończone. Aż się rozprysło.

Nie wiedziałem, że czas mija.
Wypluwałem dni jak pestki.
W pluciu jestem kiepski
I wiatr mi nie sprzyjał.

To już nieważne. To było. Owszem.
Niewiele śliny trzeba na tydzień.
Kiedy on minie,
Skończą się wreszcie dni gorsze.

Jednego drobiazgu brakuje do rachunku.
Tyle się działo gdzieś tam i tam,
Że nagle zostałem sam,
A nie pamiętam Twojego pocałunku.

Quid Quidem

41 988 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!