Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Dzieci alkoholików
od lat niekochane
dla nich słońce
nigdy nie świeciło

z każdą kolejną kłótnią
nowy cios w serce
które jest zbyt miękkie
by być z kamienia

nie pierwsza łza
spływająca po policzku
i nie ostatnia niespokojna
nieprzespana noc

ich zimne twarze
wszystkie bez emocji
nawet zwykły uśmiech
nie łagodzi bólu

mijasz je codziennie
skrywane uczucia
w drobnych ciałach
i choć nie wiesz
kto kim jest
pochyl głowe
w geście współczucia

4432 wyświetlenia
58 tekstów
2 obserwujących
  • miramija

    1 July 2012, 22:01

    Ciężki temat ale ciekawie ułożony w strofy...

  • Shha

    1 July 2012, 20:44

    dzięki, poprawione

  • eskimoska86

    1 July 2012, 16:52

    szkoda, bo to dzieci najbardziej cierpią za głupotę rodziców...

  • luterin

    1 July 2012, 16:48

    Ja pochylam...smutne...