Menu
Gildia Pióra na Patronite

dysfunkcja pamięci
z mocą całą jak na dłoni
roztacza się
od jednego do drugiego
końca świata…

dla jednego wartość w czasie
nie zanika
dla drugiego… ot nic…
najwyżej przelotne wspomnienie
ptasi puch…

i wszystko co było
obcym się staje
nierozumnym balastem
jedno udaje że dzielnie radzi
drugie udaje że wspomnienia są ważne…

25.11.2021, 15.00

33 639 wyświetleń
279 tekstów
28 obserwujących
  • 28 November 2021, 00:34

    Niektórzy mordują pamięć, by wspomnienia ich nie bolały.
    Mają gdzieś, że bolą inną osobę...
    Jedno twierdzi, że nie boli, bo zabiło ból...
    a drugie, bo nie chce przyznać, że nadal cierpi...
    Dobranoc.