Menu
Gildia Pióra na Patronite

Suplement ... do A. de Mello..

Dylematy
przenikają rzeczywistości postrzeganie-
zdziwienie orła i kury przekonanie.
Myśląc kim jestem ,
nie wiedząc jak mnie widzą
szukam ziarna , robaków brzemię.
Stroszę kogucie pióra , gdaczę, pięknie pieję-
Nie wiem
iż moje są przestworza ,nimi władanie.
Życia takie splątanie - smutna konieczność ,
nie zawsze jesteśmy tym kim pragniemy .
Widząc kurze plemię nie znajduję w nim nic,
Co orlich zdolności daje ,
pisanie - mówienie -moje myślenie.
Kto kurą się uważa ,
niech zostanie w swym przekonaniu -
Kto orłem się urodził nim będzie ,
Gdy dopadnie go inne oprócz śmierci przeznaczenie
zawsze będzie królem profesji ,
orłem myśli i uczuć przeznaczeniem...

14 009 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!