Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proroctwo Zero

Dwudziesty dzień w kalendarzu,
dwudziesta godzina marszu.
Ostatnie tchnienie wyda ten,
kto zbawić miał świat.

I dni staną się chłodne,
a noce ciepłe.
Nadejdzie czas chaosu,
lecz nie nieładu.

Prawo będzie ponad obowiązek,
ponad zdrowy rozsądek,
ponad ludzkie potrzeby,
ponad własne granice absurdu.

Czyli nic się nie zmieni,
bo apokalipsa się rozpoczęła,
a my dalej żyjemy
i będziemy żyć wiecznie.

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!