Menu
Gildia Pióra na Patronite

Teologia Wyzwolenia

Dwoje ogrodników będących
Kochającymi się małżonkami
Wspólnie wychodzą do ogrodu
Który jest też rajskiej urody sadem

Wspólnie prześwietlają zimą
Gałęzie jabłoni i grusz
Wspólnie pielą grządki warzywnika
Wspólnie nawożą rabatę kwiatową

Wspólnie potem zbierają groch i fasolę
Wspólnie komponują sałatkę warzywną
Razem zbierają węgierki
Wspólnie smażą powidła

Żona mężowi nie jest gorszą
Mąż nie jest Bogiem i władcą
Mąż nie zajada się latoroślą
Odsyłając żonę na szczaw

Są wspólnotą jak kazał Bóg i Marks.

297 747 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!