Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwie stare huśtawki

Dwie stare huśtawki, co rdza je pokrywa
były jednym z kilku Ich wspólnych miejsc
gdzie czas beztrosko Im wspólnie upływał
w rytm dwóch bijących, kochających się serc

Przywiązani byli do starych huśtawek
jak młode pisklęta do swoich gniazd
co wieczór tu mieli świetną zabawę
próbując wspólnie dosięgnąć gwiazd

Mając to miejsce wspaniałe i siebie
Mieli wszystko co Im było potrzeba
mieli swój mały prywatny eden
mieli swój mały kawałek nieba

Księżyc posiniał cały z zazdrości
gwiazdy z kolei wielce zdumione
widząc potęgę ludzkiej miłości
na starych huśtawkach niewinnie zrodzonej

10 549 wyświetleń
58 tekstów
6 obserwujących
  • Ariaa

    17 February 2014, 16:29

    Twój wiersz przywołał mi tyle miłych wspomnień...:)

    pozdrawiam :)