Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

dwie ściany mojego serca
i dwie z betonu
na parapecie
kwiatek z jej uśmiechów
słońce
które nigdy nie gaśnie
jest i brudne okno
w moją duszę

to mój dom

ma drzwi
zawsze otwarte
i szklankę ciepłego mleka
na starym stole
dla ciebie

będę czekać….

7391 wyświetleń
54 teksty
1 obserwujący
  • surra

    1 December 2011, 15:34

    Joasiu...
    ciepłe mleko -kojarzy mi się z matczyną miłością
    a czy istnieje bardziej bezwarunkowa miłość niż ta?

    .... czekać bezwarunkowo,bez względu na wszystko...

    pozdrawiam

  • surra

    1 December 2011, 13:02

    heh...co autor miał na myśli? ;)

    ciekawa jestem czy ktoś "czuje" co oznacza to ciepłe mleko? :)

    sama też nie lubię mleka (i tu gdzieś głęboko wychodzi "hipokryzja" tego wiersza)

  • 1 December 2011, 12:48

    początek bardzo, bardzo mi się podoba, ale nie wiem dlaczego ta szklanka mleka ....
    Może dlatego,że nie lubię mleka :)